Direct contact? Bel: 06 - 107 963 94

HomeTeamontwikkeling

Teamontwikkeling

Je bent de leider van een team en het lukt je maar niet om hardnekkige patronen binnen je team te doorbreken. Je merkt dat échte samenwerking of grote betrokkenheid niet vanzelf gaan. Je eigen werkplezier en het 'één team, één doel-gevoel' is ver te zoeken. Zaken als vertrouwen of verbinding hebben nog onvoldoende gemeenschappelijke betekenis. De twijfel slaat toe en je wilt graag ondersteuning voor jezelf en jouw team om beter, effectiever en met meer plezier samen te werken.                                                   

"Sascha zorgt voor enthousiaste deelnemers en blijvende verandering" - Nanco Vrijland

Aanpak

Elk team vraagt om een eigen aanpak en werkwijze. Teamontwikkelingstrajecten zijn dus altijd maatwerk. Jij hebt een doel voor ogen, maar welke weg ga je bewandelen?  Hoe krijg je los wat vast lijkt te zitten? Samen zoeken we naar de beste route voor jou en je team. 

We doen wat nodig is. Niet meer, maar ook niet minder. We gaan ten slotte voor impact & duurzaam resultaat. Vooraf maken we helder welke stappen we gaan zetten. Dat vraagt om commitment en bereidheid van alle teamleden om mee te doen. Een individuele intake met hen kan dan ook onderdeel zijn van het traject. Interventies kunnen verder bestaan uit teamsessies, feedbacksessies, begeleiding en/of facilitating.

Inhoudelijke maatwerkprogramma's waarin de methodieken van 'De Wereld van Verschil' van Mapstell of 'The 5 dysfunctions of a team' van Patrick Lencioni in terugkomen is waar Van Meerwaarde veel positieve ervaring mee heeft. Uiteraard zijn andere programma's ook mogelijk. 

'De Wereld van Verschil' - Mapstell

Een op DISC gebaseerd instrument waarbij je op basis van individuele gedragsprofielen en een teamprofiel als team met elkaar op reis gaat om onderlinge verschillen en overeenkomsten in (onbewust) gedrag te ontdekken en nieuwe bestemmingen met elkaar te bereiken.

Lees meer over Mapstell

'The 5 dysfunctions of a team' - Patrick Lencioni

Deze wereldberoemde Amerikaan schreef meerdere boeken over (in)effectieve teams. Hij bedacht de Pyramide van Lencioni, een model wat bestaat uit 5 factoren die essentieel zijn voor een effectief team en een goede samenwerking: Vertrouwen, Conflict, Betrokkenheid, Verantwoordelijkheid en Resultaten.  

Lees meer over Lencioni

Resultaat

Door het verkrijgen van (zelf)inzicht en onderling begrip ontstaat er meer veiligheid en een betere dynamiek in het team. De energie gaat stromen, mensen hebben plezier met elkaar en durven zich (weer) uit te spreken. 

Deskundigheid

Van Meerwaarde:

 

heeft zowel een Personal Guide certificering als een Team Guide certificering en is bevoegd om met Mapstell® en haar producten te werken. 

 

is gecertificeerd om te werken met het officiele trainingsmateriaal van The Five Behaviors of a Cohesive Team®